Çerez Politikası

Çerez (Cookies) Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla (Google Chrome, Mozilla vb.) cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Böylece aynı siteyi tekrar ziyaret ettiğinizde depolanan çerezlere göre tercihleriniz hatırlanabilir.

Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim veya adres gibi kişisel verileri içermezler. Çerezler hakkında daha detaylı bilgi için www.aboutcookies.org ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirisiniz.

Çerez Çeşitleri

Kullanım süresine göre çerez çeşitleri: turkishdepot.com web sitesinde kullanım sürelerine göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre veya süresiz olarak kalır.

Çerezin sahibi veya çerezi yerleştiren tarafa göre çerez çeşitleri: turkishdepot.com web sitesinde yerleştiren tarafa göre “Turkish Depot çerezleri ve “birinci taraf (first party cookie) çerezler” ve “üçüncü taraf (third party cookie) çerezler” kullanılmaktadır. Turkish Depot çerezleri, Turkish Depot tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezleri ise işbirliği yaptığımız üçüncü taraf firmalar tarafından yönetilmektedir.

Kullanım amaçlarına göre çerez çeşitleri: turkishdepot.com web sitesinde kullanım amacına göre; teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır. Turkish Depot bu çerezleri kullanarak; Üyelerini birbirinden ayıran özellikleri belirleyerek, tercih ve beğenilerine uygun kampanya ve reklam yapmak amacıyla Üyeleri büyük gruplara ayırarak, ortalama harcama tutarı, yaş, cinsiyet, alışveriş yapılan kategoriler, mobil kullanım oranı gibi harcama alışkanlıklarını tespit etmeye yönelik istatistiksel çalışmalar yapmaktadır.

Neden Çerezler Kullanılmaktadır?

Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

Web sitesinin temel fonksiyonlarının desteklenmesi. Örneğin, kullanıcıların ürün sepetindeki ürünlerin ziyaretleri süresince kaybolmaması.

Web site analizi. Web sitesini ziyaret eden kullanıcı sayısına göre web site performansının ayarlanması.

Web site kullanım kolaylığı. Örneğin, Web sitesini ziyaret eden ziyaretçilerin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama tercihlerinin hatırlanması.

Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri ürünlerle alakalı reklam bağlantılarının gösterilmesi.

Çerez Tercihlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz.

İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin.

Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız.

Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanısıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.orghttps://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz, veya “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger)

Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

Hangi Haklara Sahipsiniz?

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca ziyaretçiler, Turkish Depot’a başvurarak, kendileriyle ilgili,

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahiptir.

Rıza ve Gizlilik Politikası’ndaki Değişiklikler

Turkish Depot, Gizlilik Politikası (“Politika”) ile kullanıcılarına Çerez kullanımının kapsamı ve amaçları hakkında detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda kullanıcılarını bilgilendirmeyi hedeflemiştir. Bu bakımdan, websitesinde yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Site’nin kullanılmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir.

Çerez SağlayıcıÇerez AdıÇerez Kullanım AmacıÇerez TipiSüre
GoogleeVar17Kullanıcı e-posta izin bilgisi – Google Etiket YöneticisiKalıcı ÇerezHer oturumda güncellenir. Maksimum 1 yıl
GoogleeVar16Kullanıcı ID bilgisi – Google Etiket YöneticisiKalıcı ÇerezHer oturumda güncellenir. Maksimum 1 yıl
GoogleeVar15Kullanıcı yaş bilgisi – Google Etiket YöneticisiKalıcı ÇerezHer oturumda güncellenir. Maksimum 1 yıl
Woocomercewoocommerce_cart_hashHelps WooCommerce determine when cart contents/data changes.Geçici ÇerezOturum boyunca
Woocomercewoocommerce_items_in_cartHelps WooCommerce determine when cart contents/data changes.Geçici ÇerezOturum boyunca
Woocomercewp_woocommerce_session_Contains a unique code for each customer so that it knows where to find the cart data in the database for each customer.Geçici Çerez2 gün
Woocomercewoocommerce_recently_viewedPowers the Recent Viewed Products widget.Geçici ÇerezOturum boyunca
Woocomercestore_notice[notice id]Allows customers to dismiss the Store Notice.Geçici ÇerezOturum boyunca